Вече бившият футболист на Ботев (Пловдив) Иван Бандаловски разкри шокиращи факти от кухнята на клуба. Защитникът разказа как той и Лъчезар Балтанов са били отстранени от отбора след загубата от Монтана и обвинени от треньора Ферарио Спасов, който пък не искал да подава оставка зарад високата си заплата. Бандата уточни, че наставникът прибира на месец 15 000 лева.

Бандата каза още, че положението при "канарчетата" е много зле и призова за завръщането на Георги Самуилов начело на клуба.

Бранителят разкри и че в касата на клуба има пари, които ще стигнат за не повече от две заплати на играчите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Имам 21 мача като титуляр за клуба. Играл съм всички мачове без смяна. След злополучния мач с Монтана видяхме, че г-н Ферарио Спасов си подава оставката пред цяла България. Имаше среща между г-н Караславов, хора от новото сдружение и старото. Изведнъж дойде ръководството и казаха, че имат решение Бандаловски и Лъчо Балтанов да бъдат отстранени от отбора. Целият отбор беше в шок. Питахме какво става и г-н Караславов ни каза, че сега не може да каже. Отборът не искаше да тренира. С Лъчо им казахме да излизат да тренират. Беше неуважително. Не ни казаха за какво става въпрос", коментира Бандаловски пред "Спортал". 

"Отидохме да обсъдим ситуацията с Караславов и той ни каза, че треньорският екип е решил единодушно да отстрани Лъчо и мен. Попитахме каква е причината, но Асен Караславов ни каза, че решението е на Ферарио Спасов. Вчера питахме Ферарио, а той прехвърли вината върху друг. Изобщо не знаем за какво става въпрос. Казах му да бъде мъж и да каже за какво става въпрос. Той нито веднъж не пое отговорност и не каза нещата в очите. Разбрахме, че той не си е подал оставката в отбора, а само пред телевизията. Имаме информация и от други хора в клуба, че причината е голямата заплата, която взима г-н Спасов. Той взима 15 000 лева, което е много за българските стандарти. Не иска да напусне сам, а да е уволнен заради голяма неустойка. Този човек не си държи на думата и иска да обвини друг за неговите несполуки. Спасов е един от най-големите виновници за случващото се в отбора. Физически сме много зле, никой не знае къде се намира на терена". 

"Нормално е да има импулс, когато има нов отбор. Имаме три тренировки. Тактики не се тренират и физика. Тренировъчният процес е несериозен. Други хора като Неделев, Шоколаров и Генев също могат да бъдат нарочени. От Неделев очакват пари, за разлика от Генев и Шоколаров. Тези хора не са мъже и не ти казват нищо в очите. Аз винаги съм в игра. Изведнъж това дойде като гръм от ясно небе. Горе-долу бяха добре нещата преди г-н Самуилов да напусне. Г-н Караславов си е подал оставката, но няма кой да му я приеме. Г-н Благов държи нещата организационно. Има 200-300 фенове на Ботев, които правят това нещо. Те изгониха г-н Самуилов с транспаранти. Г-н Палийски също е дал много пари на Ботев през годините. Влизат г-н Гиздаков и г-н Златев, които на 30 въпроса ни отговориха, че вървим по пътя на Левски. Питахме го какъв ще бъде пътят, а те ни казаха, че нямат пари и тепърва ще търсят спонсори. Разбрах, че дори нямат пари да направят одит в клуба. След това щели да кажат какво става в клуба, но сме тръгнали по пътя на Левски".

"Казахме на Гиздаков да отива при г-н Самуилов и да го моли да си връща акциите. Не е реално някой да ти казва как да си харчиш парите. Моделът "бащица" много трудно може да бъде променен. Дори Звезда и Партизан имат богати спонсори, които наливат пари. Шансът е или г-н Самуилов да се върне, или да дойде някой спонсор. Сега няма никаква атмосфера в отбора. Не знам какво иска да направи това ново ръководство. Г-н Гиздаков има бизнес с трима работници. Не виждам как ще издържа Ботев. В България има всякакви болни хора".

"Треньорското ръководство играеше и двойна игра заради тея заплати. Мисля, че са малко нереални тези заплащания. Никой му няма респект вече на Спасов. Никой не иска той да е треньор на Ботев вече. Ние сме изкупителните жертви. Тошко Неделев също ще е такава, но го гледат като златна кокошка и се надяват да вземат някакви пари. В касата има 20 000 лева. Чакат се някакви пари от Никола Илиев (б.р. - юношата на клуба, продаден на Интер), с които да се погасят две заплати".

"Аз не искам да се харесам на всички, а само на хората, които ме уважават. Бултрасите са едни от най-добрите фенове в България. Те дават всичко за Ботев. Това са истинските ботевисти, а не някакви, които искат да стават известни по форумите. Аз едва ли ще се върна, каквото и да стане. Разбрали сме се за пари, ама дали ще има изобщо в клуба. Никой не иска да даваш 4-5 милиона и да те псуват. Аз исках само да кажа каква е ситуацията в клуба".

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​