Ботев (Пловдив) се присъедини към семейството на Sports Innovation Alliance. „Жълто-черните“ стават част от огромната мрежа на SIA, която включва 26 отбора от 25 държави. Това съобщиха от Ботев в официалния си сайт.

Най-старият футболен клуб в България привлече вниманието на SIA с клубната история и традиции, която „канарчетата“ притежават.

Даниел Серехидо, изпълнителен директор на Ботев, коментира партньорството с SIA. „Ние сме много развълнувани от присъединяването към SIA. Отсега нататък Клубът ще бъде фокусиран не само върху представянето в мачовете, но и върху корпоративния растеж и развитие на академията и вярва, че иновациите са начинът за постигане на спортни и бизнес цели. Ангажиране на нашите фенове и запазване на традициите на Клуба живи“, каза Серехидо.

Sports Innovation Alliance продължава своето разрастване с цел споделяне на идеи за изпълнение и поддържане на устойчив иновационен процес във всеки един от клубовете, участващи в алианса.

В семейството на SIA са отборите на: Селтик, Васко Да Гама, Каракас ФК, Атлетико Национал, Универсидад Католика, Пенярол, Спартак Москва, Национал, Сент-Етиен, Каляри, Уулвърхемптън, АЕК, ЛАФК, Реал Сосиедад, Легия Варшава, Ал Етихад, Расинг, Емелек, Спортинг Кристал, Дъндолк, Чиваш, Депортиво Саприса, Брюж, Серкъл Брюж, Кашима и Минаж.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021