Ботев (Пловдив) може да се похвали с първо ново попълнение. Това е 26-годишният бразилец Райлан. До момента халфът беше част от Новоризонтино, но ще дойде при „канарчетата“ като свободен агент, съобщава „Тема Спорт“, позовавайки се на бразилските медии. Очаква се футболистът да пристигне в Пловдив в началото на юни, когато ще бъде представен пред медиите и феновете.

Райлан Кампос Сантос е роден на 10 юни 1989 година. Играл е за Баия де Фейра, Атлетико Гоянензе, Потигуар Мосоро, а от миналата година е част от Новоризонтино. В наскоро завършилото щатско първенство Паулиста А1 той е участвал в 9 мача. Отборът завърши на последно място в Група „Б“, която беше спечелена от Палмейрас.

„Напускам Новоризонтино, надявам се да напиша история с Ботев. Много съм радостен, че работата ми беше оценена и отивам в европейски клуб. Не мислих много, веднага приех предложението. Ще работя много здраво на терена и извън него, за да направя нещо историческо в България. Няма да се пестя, ще съм отдаден“, заяви Райлан пред futebolinterior.com.br.

“Искам да отида в Ботев подготвен физически. Затова работя здраво всеки ден. Дано да се адаптирам бързо към европейския футбол и да направя добър сезон. Искам да оставя значима следа в България“, допълни бразилецът.

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!