Старши треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез беше широко усмихнат след победата над Левски с 1:0. Още повече, че тя бе постигната с човек по-малко.

Специалистът заяви, че треньорът на „сините“ Станислав Генчев трябва да покаже повече респект към Ботев. Преди броени дни Генчев каза, че „жълто-черните“ са взели само точка без Ивелин Попов, а останалите футболисти на тима не могат да направят нищо без него.

"Респект за неговата работа в Крумовград и сега в Левски. Когато се говори за статистика, трябва да се провери. Истина е, че Попов е от най-добрите ни футболисти. Ако гледаме назад, има мачове, в които Попов не е играл – и срещи за Купата, в които е почивал. Аз разбирам, малко по-стар съм от Генчев. Знам, че е един от най-перспективните треньори в България и трябва да го подкрепяте, но мисля, че как играем и как работим в Ботев – заслужаваме повече респект .  каза Керкез и продължи. - И повече респект от съдиите също.

Не знам, може да е било коректно с ВАР. Но аз знам правилника – само капитанът може да говори със съдията, а от Левски говориха много играчи и не получиха жълти картони. Изнервих се, затова и реакцията ми беше такава. Трябва малко повече респект. И за него е било тежко – бил е на добро ниво, но трябва малко уважение за Ботев", заяви Керкез.

Относно мача той каза:

"Футболистите се бориха до последно и успяха да спечелят трите точки. Без техните усилия и дух, нямаше да е възможно. Поздравявам ги за този голям успех. Заслужихме победата на 100%. Показахме, че можем да се борим за челните позиции в първенството.

Левски играе много директно, но ние се справихме отлично. Тренираме усилено, за да сме спокойни на терена.

Относно отменения гол...Не видях точно ситуацията, но вероятно решението е било правилно. Съдията свири добре в някои моменти, в други не толкова, 50 на 50.

Фантастичната атмосфера, създадена от нашите фенове, беше ключова за тази победа. Тя е за тях. Очакваме ги още по-многобройни в следващите мачове.“
 

 

efbet Лига - сезон 2024/2025
 

 подкрепя българския спорт