Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез говори след поражението с 1:2 от Крумовград в двубой от 21-ия кръг на Еfbet Лига.

"Разочаровани сме. Искахме да започнем добре, знаехме, че Крумовград е силен на транзиции, но това е футболът. Не си вкарахме възможностите, ако бяхме – резултатът щеше да бъде различен", започна Керкез. 

"Когато получиш гол в началото, това дава разочарование за нашия отбор. Създадохме добри шансове, но не вкарахме. Знаем, че няма да е лесно. Ще трябва да си вдигнем главите заедно и да продължим. Това е футболът. Винаги трудният старт е разочароващ", каза треньорът на Ботев.

"Сега е лесно за хората да говорят, но ние имаме нашата цел и трябва да бъдем обединени около нея. В края на сезона всички ще празнуваме заедно. Докато съм тук, дали за един ден или шест месеца, няма да позволя на никой да влияе на съблекалнята. Това, което се случва в Ботев, не е добре за всички. Трябва да бъдем обединени, защото всички обичаме Ботев", коментира още той. 

"Георги Николов свърши своята работа. Той усеща напрежение, но не е лесно да играеш за Ботев. Двамата с Мартин Секулич тренират заедно, борят се за една позиция. Футболът е за мъже, а не за деца, нашите играчи трябва да пораснат ментално", завърши Душан Керкез.

 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024