Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез похвали футболистите си след победата с 2:0 над Ботев (Враца) в домакинството от 29-ия кръг. Той обърна внимание и към предстоящия първи полуфинален двубой срещу ЦСКА за Купата на България в сряда (17 април).

„Много важна победа, отново без допуснат гол. Вкарахме два, създадохме много положения, играхме добре. Следващият мач за Купата срещу ЦСКА е много важен и трябва да се представим по този начин и там“, започна Керкез.

„Бяхме гледали последните мачове на Ботев (Враца) и знаехме, че ще пресират, защото търсят спечелването на точки. Знаехме, че трябва да сме търпеливи. Бяхме сигурни, че ще отбележим гол. Знаехме, че трябва да сме добре подредени при статичните положения“, продължи специалистът.

„Мартин Секулич се връща след контузия и нашият план беше да му дадем игрови минути. Знаете, че не мога да разчитам на Георги Николов, пожелавам му бързо възстановяване. Използвахме Мохамед Брахими и Фаустас като фалшиви деветки, трябва да се адаптират“, добави Керкез.

„Трябва да се подобрим при статичните положения в защита, знаем, че ЦСКА е много добър отбор. Трябва да сме концентрирани, играят се два мача. Ще дадем всичко, което зависи от нас, за да се върнем във втория мач с добър резултат“, завърши Душан Керкез.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024