Треньорът нa Ботев (Пловдив) Душан Керкез беше изключително емоционален след равенството 2:2 с Локомотив в градското дерби от втория кръг. Той разказа, че около първия мач с Панатинайкос в Лига Европа приятелката на един от футболистите му е била замеряна с домати заради лошото му представяне на терена (б.р. - става въпрос за вратаря Матвей Игонен).

Керкез обясни, че това е срам за Пловдив. Роденият в Белград специалист допълни, че подобни сцени могат да се случат само на Балканите, а „сърби и българи са селяци!“.  

"Когато играхме с Панатинайкос, приятелката на един от моите играчи разхождаше кучето си и някой я замеря с домат. Това е срам да се случва в Пловдив. Заради неговите грешки по време на мача тя го отнася... Това няма да го приема. Знам, че въпросният човек навярно е бил много пиян, но така ли трябва да става... Може би някой друг ще хвърли нещо друго. Може да се случи и на друг, и на моята жена дори. Знам, че истинските ботевисти не правят така. Може и да е фен на друг отбор, аз не знам. Но това се случи. Категорично не го приемам. Не мога да повярвам, че е възможно да се случи в Пловдив", коментира афектираният Керкез на пресконференцията след последния съдийски сигнал на Георги Кабаков.

"Ще застана пред моите играчи и ако трябва да напусна, ще го направя още днес. Но това не може да се случва. Затова, че някой е направил грешка по време на мач, да се хвърлят домати по жена му е неприемливо. Само на Балканите това може да се случи. Само в нашите държави. Ние сме селяци всички - и сърби, и българи! Искаме в Европа? Как? Само в България и Сърбия отлагаме всеки мач. В Европа всеки играе през три дни, а ние отлагаме. Сега всички казват защо не сме отложили. Ако бяхме победили, всички щяха да ни казват „Браво!“. Трябва да се научим да играем през 3-4 дни. Може и ние да отложим някой мач следващите седмици, нормално е, когато отборът е много уморен“, продължи Керкез.

„Показахме обаче, че не бяхме уморени. Просто започнахме второто полувреме лошо. Първото бяхме в много добра кондиция. Уважение към моя екип, който работи много усърдно, но отново - това се случи с приятелката на един от моите играчи. Срам за Пловдив!“, каза още треньорът на „жълто-черните“.

Заради атаката срещу Игонен той заложи в дербито на дебютанта Ханс Кристиян Бернат, който сгреши при изравнителното попадение на Локо (Пд) в добавеното време.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024