Завърналият се в Ботев (Пловдив) Никола Илиев обясни, че Ивелин Попов и Антъни Уджа са изиграли основна роля за успеха на "канарчетата" срещу Марибор. "Жълто-черните" направиха 2:2 на реванша в Словения и с общ резултат 4:3 продължават във втория квалификационен кръг, където ще се изправят срещу Панатинайкос.

Националът Никола Илиев беше титуляр тази вечер в Марибор, след като в първата среща в Пловдив се превърна в герой, реализирайки победното попадение за 2:1.

"Емоция, нямам думи. Благодаря на всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят. Двубоят беше изключително труден, но успяхме да вземем крайната победа. Най-важното беше да спазим тактическите указания. Раздадохме се на максимум абсолютно всички. Първото полувреме със сигурност Марибор игра по-добре. Лидерите в отбора Ивелин Попов и Антъни Уджа на полувремето казаха някои важни неща", обясни Илиев.

"Много съм щастлив, че успях да отбележа да помогна на отбора да победим в Пловдив. Мечтая да сме здрави всички и да постигаме целите си. Развълнувани сме, сега започва първенството, което очакваме с нетърпение", продължи офанзивният играч на Ботев.

"Колективът ни е на високо ниво. Ако сме задружни, както сме в момента, можем да стигнем много далеч", завърши Никола Илиев.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025