Треньорът на Ботев (Пловдив) Стефан Стоянов говори пред клубния сайт преди домакинството на Славия, което е в понеделник от 20:00 часа. Наставникът обърна внимание на младите футболисти и тежката моментна ситуация, като отправи специално послание към жълто-черната публика. 

- Господин Стоянов, каква беше първата мисъл във Вас, когато Ви поканиха да поемете отбора и бързо ли се съгласихте? 
- Първата ми мисъл беше, че ми се отдава шанс да видя отбора на Ботев в 50% повече мачове, отколкото при първия си престой. Нямаше секунда замисляне дали да поема отбора. 

- Ще запишете името си като първия български треньор, извел Ботев на Колежа. Какво означава това за Вас?
- Отговорност. Да съм българският треньор, с който отборът да зарадва публиката с първи гол и първи точки. 

- В оставащите мачове мислите ли да промените нещо по състава и наблюдавахте ли отбора на Славия? 
- Разбира се, че анализирахме играта на Славия. Надяваме се да се възползваме от събраната информация, но също така да се опитаме и да се докоснем до ДНК-то на нашия клуб. Визирам начина на игра, по който се очаква да играе Ботев сам по себе си. 

- Ще дадете ли шанс на момчета от втория отбор да усетят истинската магия, наречена стадион "Христо Ботев"? 
- В момента обстоятелствата донякъде принуждават да се ползват играчи, израснали в школата на Ботев. Искрено се надявам, че това ще стане и политика. Това го казвам от гледна точка на човек, дълго работил с подобни момчета. Но си мисля, че и от гледна точка на бизнес - това също е печеливша политика. 

- Какво казахте на футболистите в първите дни , в които работите с тях? Настроението със сигурност не е оптимално с оглед лошите резултати, как подходихте в тази ситуация? 

- Казах им, че единственият начин да излезем от ситуацията е с това, което могат. Предполага се, че могат да играят футбол и точно върху тези качества сме се фокусирали. Явно е, че доста неща, върху които в момента не можем да влияем, не са благоприятни.Но ако почнеш да се вглеждаш в препятствията, губиш от поглед целта. 

- Какво ще кажете на феновете преди мача със Славия.  В трудни моменти те винаги са били зад отбора, очаквате ли с подкрепата от трибуните да Ботев да запише първи успех на новия стадион? 
- Едва ли има нужда да им казвам нещо. Казваш нещо на някой, който не знаеш как ще се представи. Аз вярвам, че публиката на Ботев, ще се представи както обичайно - с подкрепа през целия мач. Просто обичайното за жълто-черната публика е нещо немислимо за всички други.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023