Новият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич не скри задоволството си след победата с 3:1 над Септември (София) в срещата от осмия кръг. За "канарчетата" това е първи успех в новото първенство. 

„Изиграхме много добър мач. От психологическа гледна точка победата е изключително важна за нас. Днес цялостно се представихме по-добре, отколкото срещу Берое и Черно море в предишните два кръга. И в двата споменати мача имахме силни моменти, но грешки в края ни костваха успеха. Днес обаче съумяхме да спечелим. Продължаваме да работим, за да чистим неточностите и да подобряваме цялостно облика на тима“, коментира Копич.

Той обърна внимание и на предстоящото дерби в следващия кръг срещу Локомотив (Пловдив). „Излизаме във всеки мач за победа. Очаквам да спечелим дербито срещу Локомотив другата седмица. Нашата нагласа е една и съща към всички срещи и сблъсъкът с градския съперник няма да се различава. Ще излезем пределно мобилизирани и се надяваме да зарадваме феновете с успех“, допълни специалистът. 

"Имаме много проблеми с контузени играчи. Днес Дилан Мертенс и Мохамед Брахими получиха травми, освен това Роберто Пунчец също пропусна срещата заради физически проблеми. Ще се опитаме да възстановим колкото се може повече състезатели за двубоя срещу Локомотив следващата седмица", завърши Желко Копич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023