Временният треньор на Ботев (Пловдив) Стефан Стоянов определи група от 19 футболисти за домакинството на Арда от последния кръг на Efbet Лига - днес от 19:30 часа на стадион "Христо Ботев".

В нея попаднаха 18 българи и 17-годишният Монир Ал Бадарин, който играе за младежкия национален отбор на Палестина. Така 17-годишният талант, който е роден в Стара Загора, се оказа единственият чужденец в състава на "канарчетата" за предстоящия двубой. 

Това се случва за първи път през този шампионат, след като досега "жълто-черните" разчитаха основно на играчи от други държави, което предизвикваше недоволство на феновете. 

Чужденците обаче бяха пуснати във ваканция след победата с 2:1 над Локомотив (София) и за срещата с Арда Стефан Стоянов ще разчита основна на юноши от школата на Ботев. 

При победа кърджалийци ще си гарантират седмото място в крайното класиране и участие в баража за Лигата на конференциите срещу четвъртия - Левски или ЦСКА 1948.

Ако обаче срещата на "Колежа" завърши наравно или Арда загуби тази вечер, то те трябва да се надяват същото да стори и Славия, които ще играят у дома срещу Локомотив (София). Ако Арда и "белите" са с равен брой точки след днешните мачове, "сините" от Кърджали ще завършат на седмата позиция.

Групата на Ботев: Стефан Смъркалев, Мартин Панев, Божидар Сидеров, Станислав Петков, Мартин Христов, Иван Иванов, Станислав Работов, Мирослав Георгиев, Монир Ал Бадарин, Константин Павлов, Красиан Колев, Никола Гелин, Мартин Ситев, Димитър Папазов, Добромир Павлов, Лъчезар Балтанов, Димитър Балинов, Емил Найденов, Даниел Гичев

"Жълто-черните" написаха преди мача:

Нека обърнем внимание на възрастта на "жълто-черните" играчи, които ще вземат участие в срещата:
* родени 2007 година:
Стефан Смъркалев, Емил Найденов
* родени 2006 година:
Мартин Ситев, Димитър Папазов
* родени 2005 година:
Божидар Сидеров, Мирослав Георгиев, Монир Ал Бадарин, Константин Павлов, Добромир Павлов
* родени 2004 година:
Станислав Петков, Иван Иванов, Красиан Колев, Никола Гелин, Даниел Гичев
* роден 2003 година:
Мартин Христов
* родени 2002 година:
Мартин Панев, Станислав Работов
* роден 2001 година:
Димитър Балинов
* роден 1988 година:
Лъчезар Балтанов

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига