Жестоки санкции очакват Левски и Ботев (Пловдив) заради поредните изцепки на феновете на двата отбора по време на дербито, спечелено от „сините“ с 2:0 в събота на „Герена“.

Преди и по време на мача имаше сериозно напрежение и дори опити за сблъсъци между привържениците на домакините в сектор „А“ и агитката на гостите, настанена в сектор „Г“. Размяната на обидни скандирания премина в замеряне с различни предмети, факли и бомбички. Левскари дори нахлуха на пистата и терена, за да опитат физическа саморазправа с пловдивчани. Наложи се намесата на солидно количество полицейски служители и дори на изпълнителния директор на "сините" Иво Ивков. При възпламеняването на една от бомбичките пострада и полицай, който беше откаран в болница.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Очаква се Дисциплинарната комисия да наложи сериозни санкции и да затвори стадионите на двата отбора, пише "Тема Спорт". Причината е натрупали се рецидиви с участието на феновете на „сините“ и „канарчетата“. Още пресен е споменът с изцепките на феновете на Левски по време на мача с Пирин в Благоевград. По време на контрола срещу „орлетата“ на „Герена“ през пролетта също имаше нахлуване на запалянковци на терена.

Ултрасите на Ботев пък имат редица хулигански прояви по време на мачове на тима. Играчът на Арда Иван Коконов беше ударен със сигнална ракета по време на среща с "жълто-черните". При подобен инцидент на дербито с Локо (Пловдив) пострадаха фенове на „смърфовете“.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022