ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА атакува първото място в Еfbet Лигата в днешната си визита на Ботев (Пловдив). Двубоят, който започва в 18:45 часа, е отложен от петия кръг. Той е началото на тежка серия за „армейците“, на които предстоят четири поредни гостувания и само едно домакинство в следващите седем мача. Бройката на тези срещи може да стане и осем, ако тимът на Саша Илич елиминира Гигант (Съединение) на 1/16-финалите за купата на България.

Гостуванията са проблем за ЦСКА в последно време. „Армейците“ спечелиха само една от последните си десет визити извън София в първенството. От друга страна Ботев е серия от четири поредни домакински победи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В групата на „червените“ за мача в Коматево се завръща нидерландският защитник Мено Кох, който не игра в последните два мача, в които Саша Илич смени схемата на игра на 3-5-2. Кох беше резерва при загубата с 1:2 от Лудогорец, а след това остана извън 18-те за победата срещу Хебър (4:0). Аут от групата за днешния мач са младият флангови футболист Симеон Александров, защитникът Енес Махмутович и нападателят Дауда Бамба, който може да се подложи на операция в скоро време.

Трима футболисти се завръщат в състава на Ботев (Пловдив) за днешния мач. Треньорът Желко Копич ще може да разчита на Виктор Генев и Антоан Бароан, които пропуснаха победата на "канарчетата" над Пирин с 3:1 заради наказание. Николай Минков пък е възстановен от контузията, която го тормозеше в последните дни.

Ботев ПловдивБОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКАЦСКА София

Днес от 18:45 часа по Диема Спорт
Пловдив, Спортен комплекс в Кoматево 
Съдия: Ивайло Стоянов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ботев (Пловдив): Ханкич, Пунчец, Супрайен, Генев, Херман, Ето`о, Рабей, Конате, Току, Ману, Бароан
Контузени: Неделев, Работов
Наказани: няма

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матай, Хр. Петров, Вион, Юга, Линдсет, Де Нойер, Кареасо, Морено, Шагоян
Контузени: Дончев, Бамба
Наказани: няма

Баланс: 140 мача, 31 победи за Ботев (Пловдив), 29 равенства, 80 победи за ЦСКА, г.р. 277:143 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК