Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич бе доволен от представянето на своя отбор след загубата с 1:3 у дома от Лудогорец и заяви, че "канарчетата" ще могат да се противопоставят на "орлите" и ЦСКА след още един трансферен прозорец. 

„Смятам, че това беше страхотен мач преди червения картон. Два отбора, които се надиграваха. Горд съм от представянето на моя отбор. Лудогорец е тим, който разполага с много качество. Моите футболисти имаха топ представяне. Създадохме доста положения, можеше да затворим мача. Добрият отбор обаче наказва грешките. Още преди мачовете с ЦСКА и Лудогорец казах, че резултатите няма да ни наранят. Загубихме и двата мача, но можеше да вземем и поне две точки. Доволен съм от това, което играхме. С още един трансферен прозорец и правилните трансфери, ще можем да се борим с ЦСКА и Лудогорец”, започна Валентич след мача.

„След червения картон стана много трудно. Мисля, че съдията ни даваше жълти картони за елементарни ситуации. Дори и с 10 човека успяхме да създадем положения. Третият гол беше твърде елементарен. За мен беше очакван, ние трябваше да тръгнем напред. Близо сме до ЦСКА и Лудогорец. Когато пропускаш много положения, хората говорят за централния нападател. Шансовете се откриват пред всички. Днес Рабей и Неделев имаха по 2-3 положения. Имаме Маркиньос, който вече има 5 гола. Тук трябва да се отчете и работата на вратарите на ЦСКА и Лудогорец. Когато съхраняваме нашия замисъл, тогава нещата се получават по различен начин. Футболистите могат да сменят своите позиции. Това е трудно да се подобрява. Вярвам в своите футболисти и смятам, че сме на правилния път”, добави наставникът на пловдивчани.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022