Tреньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори преди първия мач с АПОЕЛ (Никозия) от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата е утре от 20:00 часа на "Васил Левски".

"Това е моят първи мач като треньор в европейските турнири. При мен напрежението е едно и също. Всичко опира до анализирането и наблюдението на играта. Имаме много млади състезатели, които не са играли в евротурнирите", започна Валентич на пресконференцията си.

"Трудно е да се анализира АПОЕЛ, защото смениха много играчи. Имат 12 нови футболисти. Гледали сме четири от техните контроли. Много опитен отбор, това е разликата между тях и нас. Това са две срещи, а ние се надяваме, че ще успеем да се справим. Ще наблегнем на агресията и бързината", добави още той.

"В България няма играч, който може да замени Тодор Неделев. Не само заради неговите качества, а Тошко като човек. Той е невероятно добър човек, има изключително добро сърце и присъствие като личност. Да не забравяме, че благодарение на него ние ще играем в Европа. Имаме отговорност към него. Тошко се чувства добре, вчера беше на Коматево. На 25 юли има преглед и тогава ще бъде направена оценка на неговото състояния. Последната дума имат лекарите", обясни Валентич. 

"Нямахме нападател с инстинкт на голмайстор след Атанас Илиев. Не е лесно да докараш такъв футболист в България. Когато гледахме Мартин Секулич, видяхме неговите качества. Той идва от почивка, не е в добро състояние. Вкара два гола срещу Ботев (Враца), но нямах намерение да го пускам толкова рано. Към момента той е нашият основен нападател", завърши треньорът на "канарчетата".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа