Треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович обяви, че най-важното от мача с Витоша са спечелените три точки. "Жълто-черните" надделяха с 2:1 с два гола на хърватина Марко Перван. Петрович говори и за Тодор Неделев, който получи контузия преди двубоя.

Специалистът изтъкна, че горещото време пречи не само на отбора му, а и на феновете, изразявайки недоволство от началния час на двубоя. 

"Важното беше да вземем трите точки. Тежък мач, не съм доволен от първите 10 минути, защото допуснахме положения пред вратата ни. След това имахме шансове. Марко Перван направи така, че да вкараме две попадения", каза Петрович. 

"Катастрофално е да се играе в Пловдив в 18:00 часа. Беше лошо за играчите, беше лошо за треньорите, беше лошо за феновете, които са най-важните. Тези условия много пречеха", недоволен е треньорът на Ботев. 

"Тодор Неделев е един от най-добрите играчи в България и със сигурност липсата му е доста сериозна. За нас той е като Лео Меси. Но колкото и да е добър, трябва да се справяме без него. И Вутов е важен, също беше контузен. Въпреки липсата на Неделев, трябваше да се справим и успяхме", каза Петрович. 

"Александър Тонев направи силен мач. Фернандо Виана също показа много добри неща и заслужава комплименти. Но и съперникът заслужава комплименти, защото изигра много силен мач", продължи наставникът на Ботев. 

"Все още не мога да кажа колко време ще бъдем без Неделев, докторите трябва да кажат. Победата е и за него. Комплименти за всички, беше много тежко, играхме на много горещо време. Но най-важни са трите точки, те са важни от психологически план", добави Петрович. 

"Това беше един от най-слабите ми мачове, нека не звуча арогантен. Но това беше от най-слабите ни мачове и пак взехме трите точки. Сега трябва да се подготвим за дербито с Локомотив", заяви треньорът и говори за предстоящото дерби с Локомотив.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020