Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не излъчиха победител в демонстративния сблъсък, който се състоя в Лос Анджелис.  

54-годишният Тайсън не се беше бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд. 

Oще го могат! Насладете се на битката между Тайсън и Рой Джоунс-младши ВИДЕО

Съдиите на мача между Железния и Рой-Джоунс-младши не бяха професионалисти, а и не бяха обявени резултати от картите им. След края на битката единствено беше съобщено, че няма победител и срещата приключва при равенство. Toва първоначално вбеси Тайсън, който се чувстваше ощетен и изрази недоволство, но секунди по-късно се усмихна и поздрави съперника. Железния дори заяви, че е готов отново да се качи на ринга за подобен мач. 

Двубоят им беше от 8 рунда по 2 минути. Тайсън и Рой Джоунс-младши демонстрираха завидни умения и добра физическа подготовка, въпреки напредналата възраст. Приходите от двубоя, състоял се в празната зала "Стейпълс Център" ще отидат за благотворителност. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

51-годишният Джоунс за последно беше на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009 г., след което е участвал в много други демонстративни боксови двубои.

Тайсън беше далеч по-активният боксьор и нанесе почти два пъти повече удари от Рой Джоунс-младши, но така и не успя да го нокаутира. Бившият шампион в четири различни категории заложи на дефанзивната стратегия с постоянни клинчове, като във всеки удобен случай просто сграбчваше Железния и не му позволяваше да го удря. 

Тайсън започна с леви ъперкъти в тялото на съперника. Двамата често влизаха в клинчове, където също Железния се стараеше да нанася удари, но без особен успех. По-подвижният в началото Джоунс залагаше на бързи леви прави и много "обиколки" около противника, а Тайсън вкара и ляво кроше в целта. Третата част премина почти изцяло в клинч и няколко удара глава в глава.

Рунд №4 протече по същия начин и поради тази причина беше оспорван. Джоунс получаваше забележки от съдията Рей Корона за "държане" и удари в тила, но не позволяваше на Тайсън да се развихри. В следващите минути Железния успя да пласира ляво кроше и ляв прав в главата на опонента, както и комбинация ляв прав-ляво кроше-дясно кроше. Тайсън продължи да доминира, но със серията тежки удари така и не успя да повали Джоунс, който се стремеше да предизвиква клинчове.

В края на седмия рунд Майк опита с финална атака, но Джоунс добре успя да я избегне. В последната част двамата размениха удари от близка дистанция. Тайсън атакува с ляв, но Рой Джоунс отговори с десен в главата на противника. Минута преди края на рунда двамата попаднаха отново в клинч. Веднага след това Тайсън атакува с удари в тялото на съперника. Рой Джоунс отново умело избегна атаката и държеше близка дистанция. Това беше и последният момент от мача,  който в крайна сметка не беше излъчен победител.