Завърналият се на ринга 54-годишен Майк Тайсън със сигурност е доволен след демонстративния двубой с Рой Джоунс-младши, в който не беше отсъден победител. Железния се чувства ощетен, тъй като надигра противника, като дори поиска да се бият отново.

И докато срещата им приключи при равенство, не така стоят нещата при разпределението на парите, които двамата ще получат от любопитния ветерански сблъсък. Зрелището се състоя в празната зала "Стейпълс Център" в Лос Анджелис. 

Тайсън прибира по-голямата част от предвидените за боксьорите пари. Специалистите твърдят, че гарантираната сума, която той ще вземе за завръщането си на ринга е 10 милиона долара. Освен това се очаква тя да нарасне сериозно с парите, които ще получи от продадените телевизионни пакети за битката. В САЩ съобщават, че общо се очаква богатството на Железния Майк да нарасне с 20 милиона долара. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус 

Самият Тайсън не отрече тези информации, като подчерта, че голяма част от приходите за двубоя ще бъдат дарени за благотворителност. 

Сумата изглежда "скромна", предвид факта че през кариерата си на ринга легендата е изкарал над половин милиард долара. Почти цялата сума обаче той профука още в началото на века. Стигна се до там, че той дори се озова в България, за да участва във ВИП Брадър.

За Рой Джоунс-младши пък ще има гарантирани едва 1 милион долара, които ще набъбнат до около 3 милиона с парите от ТВ правата.