Промоутърът на световния шампион в тежка категория на WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа - Еди Хърн, разкри изненадващи планове за два мача между неговия подопечен и носителя на титлата на WBC Тайсън Фюри. Както е известно, през декември Джошуа ще излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, като е заложил всичките си титли, а срещата е в Лондон.

"Планираме да направим два мача, април-май и реванш през ноември-декември. В момента представители на боксьорите обсъждат, къде да се проведат срещите, но ако двама представители на Великобритания се боксират извън пределите на Острова това ще бъде обидно. Зная, че много хора си мислят, че всички решения се взимат от мен, но това не е така", коментира Хърн.

"Разглеждаме всички предложения, двете страни ги обсъждат, а след това ще се изберат най-подходящите", добави агентът на Джошуа пред FightSports.

Тайсън Фюри спечели титлата си през февруари с победа над Дионтей Уайлдър след технически нокаут, а Антъни Джошуа за последно излезе на ринга през декември 2019 година и тогава надви Анди Руис.