Световният шампион по бокс в тежка категория на четири различни версии Антъни Джошуа потвърди, че дългоочакваният сблъсък срещу Кубрат Пулев ще се състои на 12 декември в Лондон. Договорът между двете страни е официално подписан и мачът ще е в зала „О2 Арена”,  но и засега няма яснота дали ще бъдат допуснати зрители по трибуните.

Голямата новина е, Джошуа ще заложи не само пояса на IBF (Международна боксова федерация), където Пулев е официален претендент, но и тези на WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация). Британецът беше за последно на ринга през декември 2019 година, когато си върна титлите от Анди Руис след победа в Саудитска Арабия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“12 декември е датата. Коланите в тежка категория отново се издигат във въздуха, а единственият фокус пред мен е да направя така, че на 13 декември те да бъдат на законното си място във Великобритания”, сподели Антъни Джошуа.

„О2 Арена е истинската лъвска бърлога. Имам много история с нея, но без фенове в нея, нещо огромно ще липсва. Истински се надявам, че ще можем да доведем поне малко фенове на бокса, но трябва да видим. Уважавам всеки мой противник, уважавам и Пулев. Желая му всичко най-добро по време на подготовката му за мача”, добави британецът.

Първоначално двамата трябваше да излязат на ринга през юни, но срещата бе отлагана многократно заради пандемията от коронавирус. Пулев трябваше да се бие срещу Джошуа още през октомври 2017 година, но поради контузия в рамото се оттегли.