Искат да ме смачкат преди мача! Това обяви Кубрат Пулев, който обясни, че се чувства в отлична форма и очаква битката с Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). Срещата е планирана за 12 декември в Лондон.

"Добре съм, никога не съм бил толкова здрав. Нямам представа от къде идва тази фалшива новина", коментира Кобрата относно лъжата, че е контузен.

"Те са много фалшивите новини по мои адрес - и в България, и в чужбина. Спокойно, не съм контузен. Никога не съм бил толкова здрав и толкова мощен! Мога да заместя някой снегорин", изцепи се Пулев в телевизионно интервю

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Нито съм следил какъв е този профил, който е обявил, че съм контузен, нито ме интересува. Пращат ми го приятели, познати, но дори не обръщам внимание. Имам си път, посока, амбиция, връх, който трябва да покоря. Не ми влияят такива публикации. Ако си представите едно равно езеро - така и на мен. Като тихо, спокойно езеро съм. Аз самият съм психолог донякъде. Не мога да навлизам и в такава степен да тълкувам дали е психологическа война или не появилата се лъжлива информация. Имам опит с тези неща и отдавна не обръщам внимание. Дори на моменти се забавлявам, гледам от хубавата страна на нещата", категоричен е Пулев. 

Преди появата на тази информация английските медии обърнаха внимание на думите му, че Джошуа го превъзхожда с "по-добър тен". Пулев е категоричен, че не е целял расистка обида и думите му са извадени от контекста. "Тук го няма въпроса на журналиста "С какво ви превъзхожда?". Ако хората се опитат да разберат какво искам да кажа, ще го възприемат като комплимент, а не като обида. Техните комплекси, това, че ми тълкуват думите по техен начин, не означава, че това съм искал да кажа. Подтекстът на думите ми - чудя се какво да измисля, за да кажа, че с нещо ме превъзхожда. Питаха ме кои са силните му страни. По този начин излиза, че с нищо не ме превъзхожда и не е по-силен от мен. Съжалявам, че не съм по-ясен, че по този начин съм го казал. Когато има дадена новина, нека хората да влязат, да прочетат, да видят, за да си направят изводите. Който ме познава, знае, че аз съм много шеговит човек. Имам приятели тъмнокожи, цветнокожи. Треньорът ми в Америка е такъв и винаги се майтапим с него. Не деля хората по никакъв начин", обясни Кобрата.

Попитан за скандала с Джени Суши, Пулев отсече: "Достатъчно драма дадохме на хората, беше интересно. Стига са гледали тези сериали. Нека да гледат малко житейски сериали и да погледнат на нещата от готината страна". 

"Аз съм човек, който знае какво прави, как го прави. Понякога се движа по ръба, но го умея. Не се срамувам от себе си, така съм научен и възпитан от баща ми. Нека да не търсим под вола теле. В световен мащаб се търси начин да ме дискредитират, за да могат по един или друг начин да подтиснат, да ме смачкат, да могат да ме победят преди мача. Не се чувствам подценен. Дори да е така, смятам, че е в моя полза", обясни звездата.

"Абсолютно готов съм за мача на 12 декември. Има още два месеца, в които ще се изтренирам още повече и ще стана истинска "пила". Ще тренирам и тук, и в Германия. Продължавам да работя с Ули Вегнер и с още няколко треньори. Ули е треньор с много опит в професионалния бокс, знае какво прави и има методика на тренировка. Даде ми достатъчен опит и на мен. Дискутирали сме много пъти мачове, победи, добър стратег е. Смятам, че ще успее да ме качи на световния връх", амбициран е Пулев. 

"Мачът 100% вече е сигурен, поне в моите очи. Подписахме договора, всичко е наред, разбрали сме се - 12 декември. Надявам се да има публика и предполагам, че ще има. Надявам се всичко да е наред и с мен, и с моя противник. И да има такъв мач. Все пак това е огромен успех и за България - да има такъв мач. Победата, която смятам да направя, също би била още по-голям успех за България и нещо огромно, което, надявам се, хората оценяват. Не отивам като турист в Лондон, няма да съм на разходка. Лондон не ми е интересна дестинация", добави Кобрата.