Кубрат Пулев за пореден път може да загуби възможността да се бие с Антъни Джошуа. Това става ясно от думите на Еди Хърн. Промоутърът на британския боксьор обяви, че при победа над Анди Руис в събота неговият клиент ще се насочи към мач срещу Дионтей Уайлдър. Според правилата на IBF победителят от срещата между Джошуа и Руис е задължен да се бие с Кобрата, който е официален претендент на Международната боксова федерация.

Изказването на Хърн за пореден път доказва, че заедно с Джошуа двамата мислят предимно за пари, а не за спазване на правилата на различните боксови федерации. Както е известно, Уайлдър е притежател на световната титла във версия WBC – единствената, която не е била притежание на Антъни Джошуа. Точно заради това при евентуална победа над Анди Руис в събота британецът може да се откаже от титлата си от IBF.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Имаме договор с организаторите в Саудитска Арабия и мисля, че те ще поискат следващия мач на Ей Джей да е с Дионтей Уайлдър. Те искат двубой от такова естество. Без да се отнасям пренебрежително към Пулев и щаба му, но не можем да кажем: "Нека Джошуа се бие просто с някого и да го доведем в Саудитска Арабия." Мисля, че мач с Уайлдър има по-голям шанс за Саудитска Арабия", заяви Хърн.

"Скоро ще станат две години, откакто Антъни не се е бил в Англия. Евентуален мач с Пулев по-скоро би се провел там някога във времето. Естествено, винаги остава тръпката от нов бой в "Медисън Скуеър Гардън", въпреки лошия спомен. Той просто трябва да се върне там. Но първо нека победи в събота", допълни промоутърът на Антъни Джошуа.