България записа първа победа над Антъни Джошуа и неговите промоутъри. Родните медии все пак ще бъдат допуснати в събота да отразят от „Уембли Арена“ битката между британския боксьор и Кубрат Пулев.

Малко преди полунощ снощи българските журналисти са получили разрешение от промоутърската компания „Matchroom”, която представлява Джошуа и организира мача за световните титли във версии WBA, WBO, IBF и IBO на свръхтежката категория на професионалния бокс.

Разрешението е дошло след десетки разговори, проведени с участието на Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, адвоката на Кобрата от „Epic Sports“ Джон Уърт, Британския боксов борд, ръководителя на Британската асоциация на спортните журналисти Ашли Броудли и други.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

За тези разговори спомена и министър Красен Кралев в публикацията си във "Фейсбук". Българската победа обаче е частична, тъй като забраната за пресконференцията днес и за кантара в петък остава в сила.

Промоутърите на Антъни Джошуа направиха всичко възможно мачът да се проведе при пълно медийно затъмнение за българските медии. Първоначалното обяснение на “Matchroom” е, че в хотела са отделили само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии. Оказа се, че в хотела, в който са изолирани Пулев и Джошуа, има цял празен етаж.