Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, чието семейство живее в плевенското село Върбица, да стане почетен гражданин на Плевен. Това предложи кметът Георг Спартански.

Вторият златен медал за България - на Кръстева, отново донесе празник в плевенския край след олимпийската титла на Ивет Горанова. 

Спартански вече обяви, че каратистката ще бъде предложена на общинските съветници да бъде удостоена с високото звание.

"Очаквахме след олимпийското злато на Ивет друга жителка на нашата община - Стойка Кръстева, да зарадва България с второ злато. Стойка се представи великолепно, зряло. Втори златен, исторически за България. Медал, който пак идва в община Плевен и за цяла България, разбира се", каза Спартански. 

"За да бъдат равнопоставени нещата и да бъдат на принципна основа, за мен ще бъде удоволствие да предложа на колегите общински съветници да удостоим със звание „почетен гражданин“ на Плевен и Стойка Кръстева. Има голяма еуфория в село Върбица, където Стойка и семейството й живеят. 

Признание за огромния успех, за положения титаничен труд и за огромния таланти на Стойка Кръстева, както и на Ивет Горанова, е да бъдат предложени и обявени за почетни граждани на Плевен. За мен ще бъде чест", добави Георг Спартански.