Спортен клуб Бахчеванов Файт Академи се представи отлично в най-масовия стил в кикбокса - лоукик, на изминалото най-силно държавно отборно първенство в историята на родния кикбокс от създаването му до момента. Участие взеха 58 клуба с общо 466 състезателя само в стил лоукик във възрастови групи. 

Състезанието се проведе в Стара Загора в три последователни дни - петък, събота и неделя. Всички финали се състояха вчера. Срещите бяха изиграни за първи път от създаването на конфедерацията на 3 ринга с изключително силни и подготвени състезатели. 

"Чест и почитания за перфектната организация от домакините. И безупречната и точна работа на съдийските бригади, с което допринесоха за перфектната организация на турнира", коментира треньорът Станислав Бахчеванов. 

Шампиони в категориите си станаха:
Пламен Павлов мъже 54 кг 
Еми Данова девойки старша възраст 52 кг 
Със сребро се окичиха:
Виктор Крашевски юн.ст. 71 кг
Николай Попов момчета 11-12 г

"Доволен съм от всички наши състезатели. Всеки един показа техника, бойни умения, психика, желание и воля за победи. Изключителен дебют направи с победата си Георги Горанов срещу много сериозен и рутиниран противник. Фрактура на носа му попречи да продължи победния си път, но това което показа ни прави горди от това, което е научил от личния си треньор Георги Тодоров", разказа Бахчеванов.

Георги Киров при мъжете спечели убедително срещу изключително класен противник на осминафинала, но малко не му достигна на четвъртфинала да победи и влезе в медалите.
 
Виктор Крашевски показа изключително красива игра с победа чрез отказване във втори рунд на противника си на четвъртфинала и победа на полуфинала по точки срещу един от добрите в категорията и се класира на финала срещу шампиона в категорията. След изключително оспорван и красив двубой малко не му достигна да победи и остана втори. 

Еми Данова - Питбула в нейния безапелационен стил завоюва поредна шампионска титла в категорията си и продължи победната си серия за втора поредна година без загуба в трите стила Фулконтакт, К1 и лоукик, и за пореден път доказа, че е абсолютен титуляр и шампион при девойките старша възраст 52 кг. 

Пламен Павлов (мъже 54 кг) по безапелационен шампионски начин не остави абсолютно никакъв шанс на противника си на финала, като го пречупи и отказа в рамките на първата минута от първия рунд на финала, с което доказа, че няма конкуренция в категорията си при мъжете. 

"Гордея се с всички вас, шампиони и колеги треньори, за положения труд и постигнатите резултати. Специални благодарности на спонсорите на клуба. Продължаваме подготовката за състезанията от международния календар на WAKO и държавните първенства и турнири. Благодарности на сплотения треньорски екип с главен треньор Станислав Бахчеванов, Илия Спасов и помощник-треньорите Георги Тодоров и Пламен Димитров", коментира още Станислав Бахчеванов.

 


 

 

Публикувахте от Blitz Sport в Понеделник, 11 март 2024 г.