Ексцентричният боксьор от ямболското село Кукорево - Даниел Асенов, беше определен за най-добър млад спортист на България за 2015 година. След церемонията по награждаването Тайсъна благодари за поредния приз, както и сподели амбициите си за новата година.

"Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Чувствам се като шампион. Много съм щастлив и благодаря за признанието", каза Даниел Асенов.

"2015 година отмина, успехът отшумя. Сега наред са други турнири. През 2016-а се надявам на квота за Олимпиадата в Рио и на добро представяне", пожела си 18-годишният боксьор.

Европейският шампион по бокс за мъже в категория до 52 кг от няколко дни работи с новия старши треньор на националния отбор на България - кубинецът Хоел Еухенио Солер Арате. "Работим от една седмица. Учи ни на много нови неща. Провеждаме много сериозни и тежки тренировки, но ще видим какво ниво сме стигнали на "Странджата" през февруари", каза Тайсъна от Кукорево.

Той отчете, че най-голям принос за успехите му до момента имат личния му треньор Димитър Мутафов и неговия син Тодор Мутафов. "Димитър и Тодор Мутафови са хората, на които дължа много. Без тях нямаше да стигна до никъде. Те са ме научили на всичко. Научиха ме да уважавам и обичам хората, както и на много други неща", добави Асенов.

"Тази награда е за тях, както и за президента на боксовата федерация - Красимир Инински, на родителите ми и на всички, които ме подкрепят", каза още Тайсъна.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ