Сребърният медалист по бокс в категория до 52 килограма от Европейските игри в Минск Даниел Асенов продължава да съжалява за загубата на финала, която съдиите му отредиха. Още на ринга той показа, че не е съгласен с решението им.

В интервю за БЛИЦ в неделя Асенов разкри, че има обяснение за скандалното съдийство на финала - "Не се учудвайте! Истината е, че се въртят едни огромни суми и нали се досещате за какво става въпрос...". 

Днес боксовите ни национали се завърнаха от Минск. "Както знаете при нас от доста години съдийството е корумпирано и владеят много по-големи страни. Една малка България да държи титлата в категория до 52 кг вече 5-6 години... но ето, че дойде и моят край. Но аз не се чувствам пренебрегнат, знам, че съм го бил и съм дал максисума от себе си. Знам, че на Световното ще взема реванш и там ще ми е по-сладко", коментира Асенов.

"Проблемът е, че не можеш да заспиш след такъв мач - все още съм травмиран. Не бях отишъл за нищо друго, освен за злато. За съжаление съм със сребърен медал, но има още какво да се иска от нас - спортистите. Най-вероятно трябваше да приключа с нокаут. Знаете, че всеки е тренирал и нямаше как да се получи такова голямо превъзходство в тази среща. Аз знам, че съм победителят. Съдийските произволи ще продължат, докато боксът съществува. Не бях сигурен, но вече съм убеден в това", добави БГ Тайсъна.

Кадри "Спортал":