Популярната телевизионна водеща Лаура Уудс разкри, че е получила "многобройни смъртни заплахи" в интернет, след като е коментирала статия за правото на участие на олимпийските шампионки по бокс Иман Калиф и Лин Ю Тин.

И двете спорни състезателки спечелиха злато в своята категория на Олимпиадата в Париж през 2024 г. на фона на разгорещен обществен дебат за това дали трябва да имат право да се състезават при жените.

Причината е ясна - Калиф от Алжир и Лин от Тайван бяха дисквалифицирани от миналогодишното световно първенство, след като не издържаха половите тестове.

Уудс в ефир се изказа в подкрепа на коментарна статия срещу участието на двете състезателки, след което е била подложена на кибертормоз.

Въпреки че самата тя е бременна в момента.

"Откакто коментирах тази статия, получих многобройни смъртни заплахи към мен и нероденото ми дете. Въпроси за собствения ми пол (бременна съм, така че предполагам, че това изяснява въпроса), призиви към работодателите ми да ме уволнят, заплахи за дома ми. Отговорите на боксовия казус все още не са ясни, в противен случай тази тема щеше да бъде затворена", коментира тя.