Бронзовият медалист от Игрите в Париж Хавиер Ибанес обясни, че има намерение да участва и на следващата Олимпиада в Лос Анджелис през 2028 г. Освен това босксьорът коментира, че усеща признанието на българите след успеха, който постигна във френската столица. 

"Искам да участвам и на следващата Олимпиада. Благодаря на България, че ми отвори вратите си. Благодаря и на президента на БФ Бокс Красимир Инински, че имам възможност да представлявам страната на олимпийски игри. Не съм много доволен. Не можах да спечеля златния медал, тъй като съдиите не ми присъдиха победата. Гордостта ми е, че все пак донесох медал за България. Много хубаво ме посрещнаха тук с музика.

Като дойдох в България, сънувах, че ще стана олимпийски шампион. Вече съм го правил при младежите. Знам как тренирам и знам, че това е възможно. Усетих подкрепата от цяла България в последно време. Много хора ми пишат и ме срещат по улицата и казват, че се гордеят с мен. Семейството ми изпита смесени емоции. От една страна са ядосани, че ме ощетиха, а от друга страна се радват, че спечелих медал", коментира Ибанес при гостуването в Пресклуб "България".

"Когато приключи втория рунд треньорите ми казаха, че четирима съдии дават равенство. Дадох най-доброто от себе си в последната част. Чувствах, че печеля мача, а после в бусът към хотела гледах мача и видях, че наистина съм спечелил мача. Феновете и специалистите също мислят така", каза Ибанес.

Припомняме, че 28-годишният спортист загуби с неединодушно съдийско решение от представител на Киргизстан в оспорван полуфинален двубой. Ибанес, който е и шампион от младежки олимпийски игри е единственият боксьор, който си тръгна от Париж с медал.