Българският боксьор Кубрат Пулев тази вечер излиза на ринга срещу британеца Хюи Фюри в мач, който трябва да определи официалния претендент за световната титла на Антън Джошуа във версия IBF. Реално това е най-сериозният двубой на Кобрата за последните четири години, когато беше нокаутиран от Владимир Кличко в спор за шампионските пояси на украинеца. В края на 2017 г. Кубрат трябваше да се бие срещу Джошуа, но контузия го спря за мача в Кардиф.

Днешният мач е 27-и в кариерата на Кобрата на професионалния ринг. До момента той има 25 победи (13 с нокаут) и една загуба. Любопитното е, че октомври е месецът, донесъл международна титла на 37-годишния Пулев, който няма загуба в десетия месец на годината. На 22 октомври 2011 година Кубрат спечели вакантната Международна титла на IBF след единодушно съдийско решение за изхода от мача му с американеца Травис Уокър. За четири мача през октомври Кубрат Пулев има четири победи – една с нокаут и три с единодушно решение.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Хюи Фюри, който е 13 години по-млад от Кобрата, има опит от 22 мача на професионалния ринг. В тях има 21 победи (11 с нокаут) и една загуба от Джоузеф Паркър за световната титла във версия WBO на 23 септември 2017 г. Фюри има само един мач през октомври. Той е проведен през 2013 г., когато печели по точки срещу хърватина Хървойе Кишичек.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

МАЧОВЕТЕ НА КУБРАТ ПУЛЕВ ПРЕЗ ОКТОМВРИ
17.10.2009 г., Берлин (Германия)
Победа с технически нокаут срещу Сердар Уйсал (Турция)

30.10.2010 г., Росток (Германия)
Победа с единодушно решение срещу Доминик Гуин (САЩ)

22.10.2010 г., Лудвигсбург (Германия)
Победа с единодушно решение срещу Травис Уокър (САЩ)
* Пулев печели вакантната международна титла на IBF

17.10.2010 г., Берлин (Германия)
Победа с единодушно решение срещу Джорд Ариас (Бразилия)

МАЧЪТ НА ХЮИ ФЮРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ
13.10.2013 г., Уитуик (Англия)
Победа по точки над Хървойе Кишичек (Хърватия)