Доказаният германски специалист Ули Вегнер за пореден път обяви, че Кубрат Пулев има силите да стане световен шампион по бокс за професионалисти в свръхтежката категория. Немецът подготвя Кобрата и за предстоящия му в събота сблъсък с Хюи Фюри в „Арена Армеец“.

"Кубрат е отлично подготвен за този мач. Премина през различни фази на тренировките и сега е на етап, в който е напълно готов да спечели това предизвикателство. Ние сме направили всичко, което трябва, а вчера усетихме изключителната подкрепа на хората, така че всички предпоставки са налице“, коментира Вегнер на официалната пресконференция преди мача.

„Аз знам колко зрял е Кубрат в това, което прави. Искам да подчертая още веднъж, че това е огромна отговорност както за него, така и за мен. Напълно съм сигурен, че той ще успее и ще донесе тази титла в България. Ако не бях, нямаше да остана негов треньор”, добави германският специалист.

"Изключително съм впечатлен от развитието на Кубрат през последните години. Той има и други цели - иска да продължи традицията. България има олимпийски шампиони, европейски шампиони, а сега Кубрат иска да донесе и световната титла", коментира 76-годишният Ули Вегнер.