Кубрат Пулев иска да "взриви" София. Кобрата вече започна разговори по организацията на галавечер по профибокс у нас с професионалната ни лига. Шампионът в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) - интерконтинентална, планира шоуто с негово участие да е до Нова година в зала "Арена Армеец".

"Въпросът не е толкова до парите, колкото до организацията. Самият аз вече сериозно гледам на подобно предизвикателство. Ще направим уникална вечер по германски модел, всичко ще е лъскаво", сподели намеренията си Пулев.

Кобрата планира поне 6-7 срещи на галата, а неговата ще е последна, като боят ще е за рейтинг. Пулев не разкри кои ще бъдат поканени да се бият, но каза, че ще са "сериозни" боксьори.

На 5 октомври Кубрат лети за Москва, за да гледа на живо мачът между Александър Поветкин (Русия) и Владимир Кличко (Украйна). Победителят от този бой е много вероятно да е следващият му съперник.

"Ще почивам още месец, след което подновявам тренировки", каза Кобрата след вчерашната си среща със спортния министър Мариана Георгиева.