ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Интернационалният шампион на IBF Кубрат Пулев даде пресконференция след успеха си по точки над американеца Томи Томпсън. По този начин той се превърна в претендент номер 1 за поясите на Владимир Кличко.

„Много противници се смениха и беше некомфортно да не знаеш за кого тренираш, без да е целенасочено. На мен това не ми пречи и гледах от хубавата страна, че ще си почина повече. Да, бях малко скован в цялата среща, но трябва да се има предвид, че играех с доста рутиниран боксьор, номер 1 в Америка, който преди един месец буквално преби най-голямата надежда на Англия Дейвид Прайс. Седях много добре срещу него. Той малко се губеше срещу мен.

Имах физика, техника и бързина, но в началото бях притеснен, което е разбираемо, имайки предвид че не съм играл 11 месеца. Колкото и да седиш в залата, на ринга винаги е различно. Срещата мисля, че мина отлично.

Томпсън беше във възходящ момент в края на кариерата си. Аз обаче спрях кариерата му, както и на други боксьори, и е нормално и разбираемо да е раздразнен. Самият Кличко каза, че ще загубя от Томпсън, но ето, че това не стана. Не оправдавам прогнозите им“, коментира Пулев мача с Томи Томпсън.

„Едно е да се гледа двубоя на запис, виждат се грешки, пропуски, но най-истинското чувство е, когато си на ринга и го гледаш от най-близо. Имах много опитен противник и през цялото време надлъгването беше голямо, чакаше да се възползва от всяка моя грешка. Всяко мое увличане по неговия стил можеше да реши всичко. В седмия и осмия рунд му казаха да тръгва да ме атакува, защото губи. Използва всичко различно, но аз отстоях и наложих своя начин на игра и в последните рундове той беше обезвреден.

Чувствах, че мога да направя нокаут, но съществува и другата вероятност. Не трябва да се рискува. Отдавам го на това, че не съм играл 11 месеца. Казаха ми да продължавам внимателно с моята тактика и да не се хвърлям в геройства“, допълни Кобрата.

„ Няма как да играя за Германия и с немския флаг. Аз съм си българин и това няма как да се промени“, отвърна Пулев на въпрос би ли се бил на ринга за Германия.

„Ще гледам на живо Кличко - Поветкин, поканиха ме. Мисля, че на мен ще ми е по-удобен Поветкин, но смятам, че Кличко ще спечели. Не могат да бягат повече от мач между мен и Кличко, щом съм изиграл елиминационен двубой и съм си извоювал правото да споря с Кличко. Казвам неговото име, защото смятам, че той ще победи Поветкин. Кличко няма къде повече да бяха и съвсем скоро ще се срещнем на ринга.

Той и брат му  са изградили империята си. Познават се с всички, въртят се много пари. Тук обаче има и правила и отлагането може да става само до един момент", каза Кобрата по адрес на братята Кличко и боя на Владимир с Поветкин.

„Боксовата федерацията лично на мен не ми помага, те няма и с какво да ми помогнат. Каквото е трябвало от тях, те са го дали. Може да имам мач в България.Имам нужда от опит и не е изключено това да стане. Просто е въпрос на време да направя мач в България“.

Попитан кога поясите щу бъдат достатъчни, Кобрата отговори така: „Ще са ми достатъчни, ако вземем поясите на Кличко. Концентрирал съм се върху този мач и тази цел. Затова се отказах от европейската титла. Предложиха ми на 5 октомври да играя за европейския пояс срещу Дерек Чисора на същата гала, но аз предпочетох да се съсредоточа към върха. Така обаче съществуваше възможността Кличко да бяга от мен още 3-4 години. На този етап не съм показал всичко, на което съм способен, и това е най-голямото ми оръжие“.

„Въпрос на време е брат ми Тервел да стане професионалист. В България той просто няма нужните предпоставки да се развива. Тук няма нужните спаринг партньори. Беше при мен в Германия и там игра с Йоан Пабло Ернандес. На доста моменти бе по-добър от него, кубинецът дори си счупи ръката. Там видяха кой е Тервел Пулев, въпрос на време е той да стане професионалист“, завърши Пулев.