Сагата с това кой ще бъде съперник на Кубрат Пулев утре на галавечерта в Росток (Германия) е на път най-после да приключи. По-рано днес стана ясно, че продължават да разиграват Кобрата, който очевидно вече е много изнервен от ситуацията.

"Комично", изригна Пулев на официалната си страница във "Фейсбук", като потвърди, че ще има мач утре.

Съперник ще му бъде англичанинът Дани Хюз.

Кобрата потвърждава, че и Джоуи Давейко се е отказал, след като по-рано същото стори и друг американец - Илайджа Маккол. Това принуди клубът на българина "Заурланд" спешно да му търси нов противник. Беше намерен англичанин, който обаче не е от ранга на Пулев, но все пак е добре, че българинът ще има мач на галавечерта в Росток. Кобрата ще се изправи срещу рижия Дани Хюз, а двубоят ще бъде излъчван директно по "Диема" утре от 21:30 часа.

Хюз е на 28 години, родом от Съндърланд. Дебютира на професионалния ринг през 2007-а. Най-новият противник на Пулев има 12 победи (3 с нокаут), 2 загуби и 2 равенства, висок е 196 см. Единствените поражения на Хюз са от Одли Харисън и Майкъл Спрот в 3-рундови срещи в тежка категория. Както е известно, Кобрата преди време победи Спрот.

Последният си мач англичанинът играе през декември - побеждава Яков Госпич от Хърватия. Това постига пети пореден успех. Хюз никога досега не е играл 8-рундов мач, какъвто ще бъде този утре с Кобрата. Безспорно българинът е фаворит в двубоя. 

danny_hughes_box.jpg