Кубрат Пулев се завърна в България, след като победи Джордж Ариас с 3:0 съдийски гласа на галавечер в Карлсруе (Германия).

"Чувствам се супер, почти все едно не съм играл. Мачът не беше особено тежък. Аз бързо се възстановявам. В някои от рундовете почувствах болки в ръката, ще има възстановителни процедури за самата ръка", заяви Пулев пред Нова телевизия на летище "София", показвайки контузената си дясна ръка.

кобрата ръка_1.jpg

"Moже би в миналия си живот съм бил някакъв войн или боец. За мен е мъка, когато има състезание, а аз не участвам. Брат ми като се би в Милано, го гледах, но за мен е мъка, защото ме влече към това нещо. И може би после го изкарвам на близките си... малко повече агресия. За мен това е необходимост", сподели Кобрата.

"Много здрав бой, определено Ариас е джентълмен. Не съм от желязо, имах и почивка. Четири месеца се подготвях спокойно, датата се смени, малко по-дълго продължи подготовката. Може да направя мач на 5 декември, но ще се уточни. Зависи ръката как ще бъде", каза Пулев относно амбициите си за следващото излизане на ринга.

"Без тази публика не е същото. Немците са малко по-уравновесени, не са като нас българите, които сме по-емоционални", допълни Кубрат Пулев.

"С новия ми треньор Ули Вегнер имаме една цел - световната титла. Напасваме се с новия треньор. Той е добър специалист, но е много критичен. Например аз правя добър спаринг, а той казва, че нищо не съм направил", коментира българинът за работата си с легендарния треньор.

"Предложението от Чагаев дойде две седмици преди самия мач, това не е да играем табла или дама... или да играем на ластик. Това е бокс на световно ниво. За световна титла хората се подготвят по половин година. Абсолютно несериозно и смешно е да се отправят подобни положения. При положение, че на някого противникът му се е контузил и аз да го заместя. Все пак България е малка държава, но не сме глупаци", продължи Пулев.

"Натрупах голям опит от мача с Кличко, това е мач, който е на световно ниво и от който може само да се учи", завърши Пулев.