Големи неприятности си забърка най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев след вчерашната си пресконференция във връзка с предстоящия мач със световния шампион Антъни Джошуа.

Кобрата бе попитан какви са предимствата на британеца.

"Има много силен удар... Какви други? Тенът му е по-добър от моя", каза Пулев.

Думите за тена на Джошуа предизвикаха истинска вълна от недоволство в Англия и обвинения в расизъм. Медиите пишат, че българинът е направил тънък намек за цвета на кожата на Антъни, а фенове на бокса го разпъват на кръст. Публикациите в големите издания в Англия - "Sun", "Sky Sports" и други, пък припомнят и издънките на Пулев през годините.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Пулев доказва защо "Black Lives Matters" съществува!", "Надявам се Джошуа да му откъсне главата", "Той целуна тъмнокожа репортерка, а сега се захвана с тена на Джошуа", са част от коментарите в Англия.

В същото време обаче доста фенове защитиха българина, че просто се е пошегувал и припомниха думи на Джошуа, който призова "неговите" хора да не пазаруват от "техните" магазини. 

"Това е просто шега и игра. Да не забравяме какво каза Джошуа наскоро за пазаруването", пишат потребители в социалните мрежи.