ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Кубрат Пулев продължава да е непобедим на професионалния ринг. Българинът записа 18-та победа от 18 мача, след като развинти американеца Тони Томпсън. След успеха софиянецът официално е претендент за една от световните титли, която е притежание на Владимир Кличко. Първо обаче украинецът трябва да се справи с руснака Александър Поветкин в бой на 5 октомври в Москва. И после, ако е дал Господ, може и да станем свидетели на дългоочакваната среща между Пулев и Кличко.

Колко близо е Кубрат до милионите и мача с Кличко? Според мнозина такъв двубой ще има съвсем скоро. Но дали наистина е така? На този етап никой не може да се наеме с прогноза за евентуален месец и дори година, в която двамата да се качат на ринга. Факт е, че украинските братя Владимир и Витали са тотални господари на задкулисната игра в бокса. Те са пълни властелини – сами търсят и договарят противниците си, при тях отива големия пай от 75% от всеки мач, те окупират парите от спонсорските договори. Владимир Кличко със сигурност осъзнава, че при евентуален бой с Кубрат Пулев може и да загуби. Според специалистите българинът е един от малкото боксьори, които на този етап може да се пребори с украинеца. Нашият го превъзхожда с бързина и младост и има сериозен шанс да го преодолее. Тогава...при загуба рухва митът за непобедимия Кличко. Изчезва маркетинговата луксозна обвивка на родения в град Солнечний (Казахстан) 37-годишен боксьор. Как ви се струва подобно развитие на нещата точно в края на кариерата на Кличко? Загуба от българин, който все още никак не е апетитна хапка за големия бокс. Малко вероятно, нали?!

Украинецът е хитър и сега ще започне да увърта и отлага с месеци, та дори и година. Първо ще каже, че трябва да защити всички пояси, които притежава, и чак за последен ще остави срещата с Пулев. Кога ще се случи това, никой не знае. Факт е, че на този етап двубой между Кличко и Пулев не приковава интереса на световните медии и боксови среди. Защото въпреки набиращият сила Пулев – фаворит си остава Кличко. При победа на украинеца, това ще бъде поредният обикновен негов мач срещу претендент. Трябва да дойде моментът, в който Кобрата ще набере още сила, ще направи минимум 3-4 мача, за да може боксовият свят наистина да го припознае дори като фаворит да отнеме пояса на Кличко. Едва тогава подобен двубой е възможен.

Още подробности за мача на Кобрата с Тони Томпсън – четете в новия брой на вестник „ШОУ“, който вече е на пазара.