Легендата в бокса Ленъкс Люис посочи защо световният шампион в три различни версии Антони Джошуа умишлено избягва мач срещу американеца Дионтей Уайлдър или британския си сънародник Тайсън Фюри.

„Антъни Джошуа не мисли за мачове срещу Дионтей Уайдър или Тайсън Фюри. Той гледа повече за мач, с който ще избегне и двамата. Вижте как стана разбирателството между двата екипа на Фюри и Уайдър. Всичко стана веднага, а сега и реванш би станал по същия начин. Това ще накара Джошуа да чака още, и още, и още… Не иска да се бие с никой от двамата. Те се бият много добре, а това може би го смущава. Не смятам, че е готов да дойде да се бие в Щатите. Мисля, че е щастлив от бокса в Англия, където е защитен от британската публика”, сподели Ленъкс Люис пред CompuBox TV.

Припомняме, че Уайлдър и Фюри се биха в началото на декември в Лос Анджелис, а сблъсъкът наравно след 12 рунда и съдийско решение.

“Бях много развълнуван, докато гледах мача между Фюри и Уайлдър. Беше чудесен, драматичен бой. От този тип, в който всичко можеше да се случи във всяка една секунда. Имаше много боксови аспекти, които бяха на страната на Фюри, но и Дионтей имаше своите шансове. Ще се радвам този реванш да се състои и да гледам отново първокласен бокс”, продължи легендата.