Календарът за бойния шампионат MAX FIGHT беше представен на пресконференция в столичния хотел "Маринела" днес. Най-големият огранизатор на бойни събития в България обяви, че за последните 12 години е реализирал над 600 професионални двубоя и 11 аматьорски държавни първенства по ММА, но ресорът на аматьорските вече е оставен изцяло в ръцете на лицензираната българска ММА федерация.

Предстоящият този петък турнир ще бъде първото по рода си състезание, подкрепено едновременно от четири федерации – Ферерация по бокс, Федерация по професионален бокс, Федерация по ММА и Конфедерация по кикбокс и муай тай.

По време на пресконференцията част от 22-мата учасници в престоящия този петък 42-ри турнир (3 май, 20:30 часа в хотел "Маринела") говориха за подготовката си.

“Ти добре се гласиш, само да не те захапе Пепелянката много рано”, прекъсна Йосиф Панов - Пепелянката своя опонент Иван Николов, докато Николов разказваше за своята подготовката. Панов е един от най-перспективните боксови състезатели у нас, който през 2011 година спечели бронз на Европейското за юноши в Унгария. Боксьорът в суперполусредна категория има изключително агресивен стил, с какъвто се слави и файтърът Иван Николов.

Мач с адреналин се очаква и от 52-килограмовата Анита Доганова, известна с това, че е единствената детска учителка, която има стремежа да вземе шампионски пояс възможно най-скоро. “След контузия седмица преди мача й, бе сменена нейната опонентка Катерина Харалампиду. Сега Анита ще играе срещу Мария Каракацани, шампион на Гърция по кикбокс", обясни Теодор Карастоянов, изпълнителен директор на MAX FIGHT, който отговаря за ММА и К1 срещите в организацията.

Очаква се 43-ото издание на веригата турнири MAX FIGHT да стъпи отново на море - на 5 юли в Слънчев бряг, а на 2 август се очаква 11-ата поред и 44-та във веригата турнири гала да бъде на Арена Диневи.