Британският боксьор Тайсън Фюри загуби шампионската си титли в свръхтежката категория на професионалния бокс във версия WBC (Световен боксов съвет), след като през изминалата нощ претърпя загуба от Олександър Усик с разделено съдийски решение. Така украинецът стана абсолютен световен шампион, превръщайки се в носител на шампионските пояси във всички версии.

Фюри обаче има и друг повод за недоволство след поражението. Предварително се знаеше, че той ще прибере по-голямата част от финансовите приходи за мача. В договора беше записано, че Циганския крал ще вземе 70% от приходите в размер на 100 милиона паунда, а останалата част е за Усик.

Това означава, че 35-годишният британец прибира 80 милиона паунда (около 100 милиона долара) от битката в Рияд. Останалите малко повече от 34 милиона паунда са за Усик. За съжаление на Цигански крал почти половината от спечелената сума ще отиде в британските приходни агенции.

Според законодателството, поданиците на Великобритания плащат данъци върху заработените в чужбина суми. Направената калкулация от „Дейли Мирър“ твърди, че в крайна сметка за Фюри ще останат 53 011 032,40 паунда.

Причината за това е фактът, че 44 986 203 паунда ще отидат за плащане на данък приход и други 2 002 764,60 паунда са за националната застраховка на Тайсън Фюри.