Мани Пакяо обвини боксовата комисия на Невада за загубата си от Флойд Мейуедър в Битката на века на 2 май в Лас Вегас по точки след съдийско решение. Филипинецът смята, че е бил саботиран, тъй като му било забранено да си бие с обезболяващи инжекции в контузеното му рамо. От комисията първо са му дали положителен отговор, но в деня на мача са отказали разрешение.

„Не исках да разочаровам феновете, защото оставаха 3 седмици до мача. Говорихме с тима ми, казахме си, че ако не го ползвам, може да се оправи. След това в нощта на мача трябваше да сложим инжекция, за да не ме боли. Проблемът беше, че бях саботиран”, сподели Пакиао на пресконференция само за филипински медии.

Боксовата комисия в Невада обясни, че не е получавала писмо от филипинеца и за контузията му е било разбрано час и половина преди началото на мача.

„Това са глупости. Знаеше се, че съм контузен още 3 седмици преди мача. Някой го издаде, тази новина изтече от лагера ми. Някой го разкри. Даже Мейуедър го знаеше. Видяхте ли как ми дърпа ръката? Той знаеше. Той ми дърпаше ръката, защото знаеше, че съм контузен. Сега ме боли, все едно ми вкарват игла в костта. Имах нужда от тази инжекция, за да мога да бия всички удари. Разочарован съм, защото те не ми позволиха. Попълнихме молба, но не дадоха. За първи път от 20 години кариера в бокса задържаха витамините ми, водата ми", допълни филипинецът, който иска реванш срещу американеца

"Бих се само с 60% от възможностите си, защото не можех да разчитам на цялото си тяло. Искам реванш, ако и той иска. Не бях на 100%, но не искам да го използвам като извинение за загубата. Приемам факта, че съм загубил. Поне за хората аз бях победителят", завърши Пакиао.