ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Николай Валуев е сред извиканите за частичната военна мобилизация, обявена от руския президент Владимир Путин.

Валуев е най-високият и най-тежък световен шампион в историята на бокса - ръст от 213 сантиметра и тегло 149 кг, а сега ще трябва да се бие срещу Украйна. Той беше световен шампион на WBA между 2005 и 2007 и отново през 2009 година.

49-годишният бивш боксьор се оттегли през 2009 година и влезе в политиката след 16 години на ринга. Той бе част от руския парламент през 2011 година като част на подкрепящата Путин партия Обединена Русия. Наложи да бъде направен специален стол в руската Дума, за да може огромният Валуев да изпълнява ролята си на депутат.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През 2010 година доктор обяви, че лекува боксьора, който има „сериозни проблеми с костите и сухожилията“. Валуев претърпя след това две операции и в продължение на 6 месеца бе на рехабилитация, но това не спира Путин да го мобилизира за фронта.

„Според мен всеки е получил повиквателна. Аз също. Дали ще отида? Разбира се“, обяви Валуев пред вестник „Известия“. Той е получил своята повиквателна докато е бил в Донбас в източна Украйна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК