Колкото и да увъртат и да се правят на недостъпни, от лагера на Антъни Джошуа няма да имат друга опция за следващ мач, освен да е с Кубрат Пулев. Това стана ясно от изказване на промоутъра на британеца Еди Хърн, пишат Gong.bg.

В навечерието на 2020 г. импресариото в доста нагъл стил нападна Кобрата, а също така обяви, че ако той не играе по техните правила, сделка за мач няма да има. Мениджърът досега винаги излизаше с аргумента, че за клиента му има и друга опция за двубой, ако не се разбере с Пулев, който е задължителен претендент за световната титла във версия IBF. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Хърн винаги е твърдял, че Джошуа може да се бие с Олександър Усик, който пък е задължителен претендент в WBO. Там нещата се улесняват драстично, защото импресариото се грижи за правата и на двамата боксьори. И, както се шегуват в боксовия свят, "няма да му е трудно да се разбере със себе си". 

Сега обаче става ясно, че самият украинец предпочита да проведе още един двубой на професионалния ринг, преди да се срещне с британския доминант в тежка категория. Затова Хърн е принуден от клиента си да му договори мач с Дерек Чисора в средата на март, а чак след това ще се мисли за мач с Джошуа. 

Това ограничава драстично опциите пред британеца, който не може да проведе двубой с друг опонент, докато има заложени задължителни претенденти пред себе си. За да се бие с друг, той трябва да оваканти титлите си, а въпреки всички заплахи от импресариото, това засега не стои на дневен ред, защото графикът на другите големи имена в категорията е запълнен. И така Джошуа, иска или не иска, ще трябва да се бие с Кубрат. 

"Олександър Усик е много трезвомислещо момче. Той иска да има още един голям двубой, преди да се изправи срещу Джошуа. Затова сега му редим мач с Дерек Чисора. Все пак не трябва да мислим, че мач Усик-Джошуа е гарантиран. Все пак Антъни може да падне от Пулев, може да се контузи, може да освободи колана си, така че има много вероятности."

"Но съм сигурен, че един ден ще видим двубой между двамата. Това би било велик мач, колосално събитие, между двама от най-великите боксьори в момента. Вярвам, че няма да се стигне до овакантяване на титлите на Антъни и ще видим очакваните битки", заяви Хърн.