Боксовият промоутър и мениджър на Антъни Джошуа – Еди Хърн, направи шокиращо предложение за мястото на провеждане на дългоочаквания сблъсък между британеца и най-добрия български боксьор Кубрат Пулев за световната титла на IBF.

Мениджърът иска зрелището да се проведе в градината на дома му в Есекс, а идеята вече е одобрена лично от Джошуа.

Както е известно, мачът между британеца и Кобрата трябваше да се състои на 20 юни на „Тотнъм Стейдиъм” в Лондон, но бе отложен заради пандемията от коронавирус, която блокира света и в частност спорта.

Еди Хърн възнамерява да организира летни срещи през юли и август, които ще се състоят без публика в градината на дома му, където той е израснал. На тези двубои ще могат да присъстват до 90 човека, съобразно разпоредбите за социална дистанция в Англия.

„Вчера разговарях с Антъни Джошуа по темата. Той от дълго време тренира тук, още от началото на кариерата си. Джошуа ми каза: „Това ми харесва, харесва ми идеята ти! С удоволствие бих се бил в офиса!” В този момент му казах: „Наистина ли?”, а той отвърна: „Да, би било невероятно, би било толкова различни”, сподели Хърн в телевизионно интервю.

Очакванията са сблъсъкът между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев да бъде отложен за есента и най-вероятно ще се проведе извън пределите на Великобритания, а хърватският град Пула вече изрази желание да приеме мача.