Нова жестока гавра за българския бокс заради скандално съдийство. Най-добрата ни състезателка Станимира Петрова беше спряна още в първия кръг на световното първенство в Улан-Уде (Русия). 
 
"Меко казано спорна загуба бе отсъдена за Станимира. В първия кръг на категория до 57 килограма Петрова бе отстранена от представителката на Виетнам Неши Петесио, въпреки че и на боксовите лаици стана ясно, че световната шампионка от 2014 година бе по-добрата на ринга. Това се видя още в първия рунд, в който Петрова умело засрещаше атаките на противничката си. Същото продължи и другите две части, но съдиите явно бяха видели друго тъй като дадоха 3-2 гласа за Петесио", информираха от Българската федерация по бокс.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Случилото се идва три седмици след съдийската сеч по Даниел Асенов. Припомняме, че БГ Тайсъна беше ощетен срещу Шахобидин Зоиров от Узбекистан на Свтовното в Екатеринбург (Русия), когато реферите го спряха на 1/4-финалите.

България остана с три боксьорки на шампионата на планетата - Севда Асенова (48), Габриела Димитрова (51) и Мелис Йонузова (63), които излизат на ринга в понеделник.