Българският боксьор Тервел Пулев изрази възхищението си от новия абсолютен шампион по бокс в свръхтежката категория Олександър Усик. Снощи украинецът победи по точки Антъни Джошуа в битката за световните титли. Именно Усик победи по-малкия от братята Пулеви на полуфиналите на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

КОМЕНТАРЪТ НА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ ВЪВ „ФЕЙСБУК“
"Страхотен мач, Усик показа как се играе бокс с акъл и умения за пореден път! За мен беше удоволствие да наблюдавам играта му срещу мощния физически Антъни Джошуа. Винаги съм знаел, че няма защо да съжалявам за загубата на Олимпиадата от такъв боксьор, като украинеца.

Именно затова на всеки, който ме попита за прогноза, казах, че Александър Усик е равностоен на световния шампион Джошуа и е способен да поднесе изненада за букмейкърите и повечето "разбирачи", които пламенно изразяваха мнение, че AJ е непобедим!

Преди мача казах, че англичанинът не е играл с такъв боксьор и се оказах прав! Това е боксът, затова е велик спорт, затова му казват "сладката наука". Затова тежката категория е несравнима с никоя друга и затова боксът е най-използваният спорт във филмите. За мен е чест, че съм делил един ринг с такъв боксьор, като Александър Усик и не ме е срам, че съм загубил."