Личният треньор на Кубрат Пулев в Германия - Ото Рамин, даде интервю пред немската телевизия RTL, която ще излъчва мача срещу Владимир Кличко на 15 ноември.

"Кубрат Пулев си заслужи правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория. В момента няма друг боксьор в света, който заслужава повече от него да предизвика Кличко", заяви германският треньор. Украинецът ще защитава три от световните си титли в професионалния бокс - във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), на Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова организация (WBO). "Тренираме единствено с мисълта за победа. На това сме заложили всичко", казва още Рамин.

Както е известно, двубоят беше планиран за 6 септември, но само няколко дни преди това Кличко го отложи, след като каза, че е контузен. "Не съм загубил формата си. За мен това отлагане дори ми помогна, защото ми даде допълнително време, за да наблегнем на малките детайли", коментира Пулев. Проблемът пред щаба на българина основно е бил в намирането на подходящи спаринг-партньори, но всички са доволни от свършената работа и очакват с нетърпение мача. "Смятам, че вече съм подготвен за всичко", каза още Пулев.