Кубрат Пулев за пореден път коментира предстоящия си двубой с Владимир Кличко и отказа на украинеца да се подложи на допинг тест. Кобрата се усъмни и в контузията на Кличко, заради която срещата бе преместена от 6 септември за 15 ноември.

"За мен е важно по време на подготовката той да даде допинг проба и да бъде контролиран, защото е и лице на антидопингова кампания. Мен за 10 дни ме провериха 3 пъти. Продължавам да настоявам правилата да бъдат еднакви за всички и Кличко да даде допинг проба", заяви Пулев пред "World Boxing News".

"Ако украинецът не позволи да бъде контролиран по време на подготовката си за мача, за мен това означава, че със сигурност взима забранени стимуланти. Ако той е чист, защо да не даде допинг проба? Защо се опитва да прави хората на глупаци и че не разбират игрите му?"

"Мнението ми е, че неговите контузии не са реални. Това е хитър ход да не се проведе даден мач, за който не са подготвени както трябва и не се чувстват сигурни", допълни Пулев.

Според българския боксьор Световната боксова федерация бездейства и позволява на Кличко изключително дълго време да отлага срещата си с него под един или друг претекст.

"Мнението ми е, че ако се имат за сериозна федерация, каквато всъщност са, те трябва да му поставят ултиматум - или да играе, или да оваканти световната титла на IBF. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официален претендент и съм в правото си да играя за титлата.

Не мога да разбера има ли правила изобщо в световния бокс и те важат ли за Владимир Кличко? Кличко ли е шеф на IBF? Кличко ли е шеф на световната антидопингова агенция? Защо той не дава допинг-проби преди мач? И докога ще чакам аз мача за титлата?", ядосва се Пулев.

"Подготвям се много сериозно, а накрая се гаврят с труда ми. Превърнаха спорта ни в политика, в сфера на долни игри и манипулации.Те диктуват правилата и всички се съобразяват с тях. Докога Кличко ще се подиграва с боксьорите, с феновете на бокса и със самия спорт бокс", завърши претендентът за поясите на Кличко.