Голямата битка за обединение на всички световни титли по бокс в свръхтежка категория може да се състои още през лятото, съобщава британският таблоид „Сън”.

Според изданието шампионът на WBC (Световен боксов съвет) Дионтей Уайлдър е съгласен на всички условия от страна на британеца Антъни Джошуа, носител на останалите шампионски пояси във версии WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация), IBO (Международна боксова организация) и WBO (Световна боксова организация). Джошуа предлага битката да се състои във Великобритания, а разпределението на парите от нея да бъде 60:40 в негова полза.

„Уайлдър е готов веднага да започне с преговорите. Радваме се, че Антъни Джошуа за първи път каза, че следващият му мач ще е срещу Дионтей. Ние вярваме, че той държи на думата си”, потвърди мениджърът на американеца Шели Финкел пред The Telegraph, че ще се свърже още тази седмица с промоутъра на британеца Еди Хърн.

„Дионтей е готов да подпише договор и да дойде в Англия да се боксира още това лято. Тогава мачът би трябвало да е на „Уембли”. Ние сме готови, а ако и те са готови, ще го направим. Ние искаме битката, те я искат, обществото също. Няма нищо, което да ни попречи да продължим”, допълни мениджърът на американеца, който има 40 победи и нито веднъж не е губил на ринга.

Според последните спекулации двата лагера ще преговарят за сценарий с две срещи – първата на „Уембли” и втора в Лас Вегас или Ню Йорк.