Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър заяви категорично, че няма да прекратява кариерата си, въпреки че сензационно загуби от новозеландеца Джоузеф Паркър на боксовата галавечер в Рияд на 23 декември.

Бронзовия бомбардировач не пропусна да жегне настоящия световен шампион Антъни Джошуа и заяви, че британецът не иска да излезе срещу него на ринга.

„Той наистина не иска тази битка. Видяхте ли колко щастлив беше, когато загубих от Паркър? Засмях се и казах: „Този е много щастлив.“ Това му помогна да се представи добре срещу Ото Валин. Сякаш си мислеше: „Няма да се налага да се бия с Уайлдър! Имаше слухове, че Джошуа мисли да се оттегли, ако спечеля… Битката все още може да се случи на 9 март. Но това е чудесен шанс за него да избяга", каза бившият световен шампион.

"Трябва да си върна инстинкта на убиец. Прекалено съм спокоен, твърде щастлив. Когато този звяр беше вътре в мен, никой нямаше шанс... Отново ще стана световен шампион по бокс", добави Уайлдър пред 78SPORTSTV.

38-годишният американец има на професионалния ринг 43 победи (42 с нокаут), 3 загуби и 1 равенство. Бронзовия бомбардировач успя да защити десет пъти световната титла на WBC от януари 2015 до февруари 2020 година.